HTML

ÖkoDiadal

Ez az oldal a Diadal Úti Általános Iskola környezetvédelmi blogja, mely az általános ökoiskolai feladataink mellett különféle pályázatok kapcsán végzett projektmunkákat is bemutatja. Kérjük, tartson velünk iskolai weboldalunkon is: www.diadal.hu Köszönjük, hogy velünk tartott! Ökofilmjeink gyűjtőoldala: http://www.youtube.com/playlist?list=PLFC9F9DE54F4D7768&feature=plcp

Utolsó kommentek

Játszóterünk takarításában, szépítésében segítettünk!

2014.05.11. 08:45 ökodiadal

Simon Gyula, a Rákoscsaba-Újtelepért Egyesület elnöke az alábbiakban számol be arról, hogyan segítettek diákjaink az egyesület környezetszépítő akciónapján.

Szerda délután megejtettük a nagy tavaszi rendrakást a DD játszótéren a Diadal úti iskola lelkes tanulóinak közreműködésével. Révész Szilárd segített a felszerelések, eszközök szállításában,a Volvo hipernagy rakterét rendesen kihasználtuk. Vittük az ősszel vásárolt két nagy virágládát, kerti szerszámokat, hosszabbítót, fúrógépeket, talicskát. Először a mobil WC rögzítését oldottuk meg, négy konzolt csavaroztunk a betonalapba és a WC fakeretébe. A gyakorlat ill. a téri erős fiúk majd bebizonyítják, hogy mennyire lesz hatásos ez a megoldás.  Felállítottuk a virágládákat, nem a kút mellé, jobb helyet találtunk a csúszda közelében, a tavaly ültetett díszfa mellett. Időben befutott a sódert szállító jármű az Ecsedi telepről is ( a ládák aljára sódert tettünk, erre jött a termőföld). A sódert lapátoltuk, amikor megérkezett a tizenhat főből álló öko-futár csapat. Virágültetés, gazkikapálás, virágágyás helyreállítás, levélsöprés, avarkotrás, szemétgyűjtés, törött faágak összeszedése, az összetört betonelemek eltalicskázása a játszótéren kívülre - nagyjából ezeket a munkákat végezték el a gyerekek, köszönet nekik érte. Szerencsénkre jó időnk volt. Most is kaptak a gyerekek apróbb ajándékot, egy-egy plüssfigurát és golyóstollat. Sok virágot most nem ültettünk (32 tő palánta lett kihelyezve), mert nem volt jó kínálat a kertészetben, de majd szakaszosan ültetünk még többet.

Csatolok néhány felvételt az akcióról.

 

Köszönjük az egyesület elnökének, hogy meghívta csapatunkat a munkára, az iskolavezetés pedig köszöni Bödörné-Pászti Emőke tanárnőnek a diákok irányítását!

 

Szólj hozzá!

Címkék: Diadal Úti Általános Iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://okodiadal.blog.hu/api/trackback/id/tr896144021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása