HTML

ÖkoDiadal

Ez az oldal a Diadal Úti Általános Iskola környezetvédelmi blogja, mely az általános ökoiskolai feladataink mellett különféle pályázatok kapcsán végzett projektmunkákat is bemutatja. Kérjük, tartson velünk iskolai weboldalunkon is: www.diadal.hu Köszönjük, hogy velünk tartott! Ökofilmjeink gyűjtőoldala: http://www.youtube.com/playlist?list=PLFC9F9DE54F4D7768&feature=plcp

Utolsó kommentek

Madárodúkat helyeztünk ki.

2012.03.21. 16:37 ökodiadal

 Egy szép csütörtöki napon, kisétáltunk a Diadal "ökos" csapatával a Naplás erdőbe.

István bácsi a segítségünkre volt azzal, hogy hozott létrát, és segített a madároduk kihelyezésében. Az egyik csapattársunk is részt vett ebben.

Ezek után tovább sétáltunk, és szemügyre vettük az erdő fáit és gyönyörű madarait.

          Gábor bácsi eközben hátrahúzódott, hogy megörökítse fotóival ezeket a remek pillanatokat. Mivel a talaj kicsit nedves volt, István bácsi nehezen tudta megmászni a létrát, de végül sikerrel járt. A fának az egyik erre alkalmas ágára ráhelyezte egy bot segítségével a fészkelőhelyet.

          Berencsyné Kalocsai Ágnes tanárnőtől fontos információkat kaptunk az oduk kihelyezésével kapcsolatosan. A talajtól legalább 3 méter magasra kell kihelyezni, hogy a ragadozók el ne kapják. Az odu nyílásának déli irányba kell néznie, hogy az északi szél ne fújjon bele.Ezeket a fészkelő helyeket a barnacinege, széncinege veszi majd igénybe február végén, esetleg március elején és június-július hónapokban.

Tehát ezek a madarak évente kétszer költenek.

          Visszamentünk az iskolába, hogy ott is kihelyezzük az odaszánt madárházat a környék madarainak. Néhány alsó tagozatos tanuló figyelemmel kísérte a munkánkat, és beletekintettek a madarak leendő költőhelyébe.

Hát ilyen egy fantasztikus ökoprogram, a mi iskolánkban.

Rákosi Cintia és Hoffman Zsuzsanna
élménybeszámolója.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okodiadal.blog.hu/api/trackback/id/tr154330953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása