HTML

ÖkoDiadal

Ez az oldal a Diadal Úti Általános Iskola környezetvédelmi blogja, mely az általános ökoiskolai feladataink mellett különféle pályázatok kapcsán végzett projektmunkákat is bemutatja. Kérjük, tartson velünk iskolai weboldalunkon is: www.diadal.hu Köszönjük, hogy velünk tartott! Ökofilmjeink gyűjtőoldala: http://www.youtube.com/playlist?list=PLFC9F9DE54F4D7768&feature=plcp

Utolsó kommentek

A dietetikus szemével ...

2009.10.09. 16:45 ökodiadal

Egy hete interjút készítettem a kerület dietetikusával. Ennek köszönhetően megismerhettem a dietetikus szó jelentését: az egézséges és a beteg ember helyes táplálkozásával fogklalkozik.
Szerinte a kamaszok semmit nem rontanak el az étrendjük kialakításában, hisz azt a szüleik alakítják, ők viszont sajnos az idő hiány és a zaklatott életmódjuk miatt sokszor nyúlnak már kész és ezért gyakran egészségtelen ételekhez.
Mivel ő egyezik meg iskolai menzánk étrendjéről, ezért érdekesnek tartottuk, hogy elkészítsük vele ezt az interjút. Nézzék meg az első részt:

A gyorséttermek választékáról nem szívesen kezdett beszélgetni, hiszen nem tartja őket egészségeseknek. A második filmrészletben azért hosszas kérlelés után beszélt róluk. Nem ajánlja őket, inkább a kifőzdéket javasolja. Ezek legtöbbször családi vállalkozások, ahol kész és félkész színhúsokból készülnek az ételek.(Én úgy tudom, hogy a gyorséttermek a marha fel nem használt részeiből készít bizonyos ételeket, például marhaorrból)

 

Ha valaki siet, de szeretne mégis megreggelizni, akkor nem baj, ha gyorsétteremben eszik. Mi azt ajánljuk, hogy ezt ne tegye gyakran.

Ott ül a filmen velem együtt Kiss Ádám is, aki a beszélgetést rögzítette és később egy vágott hanganyagot készített belőle. Ezt is ajánlom jó szívvel.

Szalóczi Kristóf

A diktafonra kattintva meghallgathatja, hogy az étkezési szakértő előadását hogyan foglaltam össze. Nekem az lett a feladatom, hogy a rádióban is hallható összefoglalókhoz hasonló ismertetőt készítsek a diktafonra is felvett anyagból. Így sikerült.

Kiss Ádám

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okodiadal.blog.hu/api/trackback/id/tr401438964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása