HTML

ÖkoDiadal

Ez az oldal a Diadal Úti Általános Iskola környezetvédelmi blogja, mely az általános ökoiskolai feladataink mellett különféle pályázatok kapcsán végzett projektmunkákat is bemutatja. Kérjük, tartson velünk iskolai weboldalunkon is: www.diadal.hu Köszönjük, hogy velünk tartott! Ökofilmjeink gyűjtőoldala: http://www.youtube.com/playlist?list=PLFC9F9DE54F4D7768&feature=plcp

Utolsó kommentek

Földünk jövője - egy irodalomdolgozat apropója

2009.09.27. 20:38 ökodiadal

Nyolcadikosokként irodalomórán gyakran nézünk át régi központi felvételi feladatlapokat. Ezekben gyakran fordul elő karikatúra, melyhez rövid fogalmazást kell írni. Iodalomtanárunk egy ilyen feladatot adott házinak, hogy gyakoroljuk a fogalmazást. Én ezt írtam:

A képen négy férfi küzd a világ sorsáért. Nem akarják, hogy rossz irányba forduljon a világ helyzete. A globális felmelegedés nagyon nagy veszélyt rejteget magában. Úgymond az emberek a világban nem törődnek a környezetükkel, elhanyagolják. A kép azt szemlélteti, hogy nagyon kevesen akarják jó útra téríteni a földünket. Ne csak nézzük, ahogy a világ leépül, hanem segítsünk minél többen, hogy megakadályozzuk a globális felmelegedést. Gondoljunk bele, hogyha nem törődnénk környezetünkkel, akkor nem igen lennénk szívesen benne. Sokkal jobb lenne, ha összefognánk, és vigyáznánk rá, rendbe raknánk környezetünket. Ne szemeteljünk, hanem gyűjtsük szelektíven a hulladékot, ne termeljünk sok szén-dioxidot! Telepítsünk több parkot, zöldterületet, mert így egy szebb környéken élhetsz. Egyszóval óvd a földünket, mert csak egy van belőle.

Kiss Ádám írása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okodiadal.blog.hu/api/trackback/id/tr111411398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása