HTML

ÖkoDiadal

Ez az oldal a Diadal Úti Általános Iskola környezetvédelmi blogja, mely az általános ökoiskolai feladataink mellett különféle pályázatok kapcsán végzett projektmunkákat is bemutatja. Kérjük, tartson velünk iskolai weboldalunkon is: www.diadal.hu Köszönjük, hogy velünk tartott! Ökofilmjeink gyűjtőoldala: http://www.youtube.com/playlist?list=PLFC9F9DE54F4D7768&feature=plcp

Utolsó kommentek

Víz világnap a Naplás - tónál 2022

2022.03.27. 15:21 ökodiadal

Az idei év Víz világnapján iskolánk 5-6. évfolyama a Naplás-tóhoz látogatott. A napsütéses kiránduló időben a gyerekek feladatokat oldhattak meg a tó illetve a Cinkotai-kiserdő élővilágával kapcsolatban. A legjobb munkákat a következő hetekben jutalmazzuk majd!

Szólj hozzá!

Folytatódik a Vöröskereszt Hősképző Programja a Diadalban

2021.11.17. 21:55 ökodiadal

Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy miként indult az elsősegélynyújtó tanfolyam a Vöröskereszttel való együttműködésben. A programsorozatot novemberben is folytattuk. Az előadásokkal már közel 180 gyermeket sikerült elérnünk. A gyerekek megismerkedhettek az eszméletlen ember ellátási sajátosságaival, a légcsőben rekedt idegen tárgy problémájával valamint törések és vérzések ellátásával is. Alábbi galériánk a foglalkozások alatt születtek. 

Szeretnénk köszöntetet mondani a foglalkozások lebonyolításában részt vett 17. Kerületi Területi Szervezetnek illetve a Magyar Vöröskereszt Budapesti Ifjúsági Tagozatának! 

 

Szólj hozzá!

Versenyeznek az ÖKO témanap legjobbjai

2021.11.10. 16:26 ökodiadal

Kedves szülők, diákok, látogatók! 

Szeptember hónapban ÖKO témanapot tartottunk a Diadalban. A könyvtárunk által meghirdetett Virágok és kertek éve programsorozathoz kapcsolódva mi is azt terveztük, hogy osztályainkkal terepi foglalkozásokat szervezünk híresebb kertekben, arborétumokban. Sajnos a témanap esős időjárása keresztül húzta a terveinket így az iskola falai közé kényszerültünk. A tantermi munkák során minden osztályban készültek produktumok. Az osztályok legjobb munkáit gyűjtöttük össze, melyből egy iskolai házi versenyt rendezünk. 

Az alábbi képeken elérhetők az 5-6. és külön a 7-8. osztályok legjobb munkái. Arra szeretnénk Önöket / titeket kérni, hogy szavazás segítségével válasszuk ki a legjobb munkát 5-6. illetve a 7-8. évfolyamon. 

A szavazás 2021. november 19. (péntek) 14.00.-ig tart. Ekkor lezárjuk a szavazást és a későbbiekben pedig győztest hirdetünk. Köszönjük, hogy segítik az iskola ÖKO tevékenységét! 

5-6. évfolyam: A Füvészkert

 

 

7-8. évfolyam: Japán kertek és az Isaszegi Arborétum  (Jelenleg kizárólag a beérkezett tabló munkákat díjazzuk, a legjobb PPT-k kiválasztására később kerül sor) 

 

 

Szólj hozzá!

Követésre méltó példa!

2021.10.22. 12:10 ökodiadal

Követésre méltó példa az 5.c-től. Lehet, hogy az lenne e legjobb, ha nem lenne rá szükség? Tartsd tisztán a környezetedet!

 

Szólj hozzá!

Környezettudatos 1.C osztály

2021.10.22. 09:24 ökodiadal

Alábbi galériánk az 1.C osztály környezettudatos tevékenységét mutatja be az ÖKO témanap alkalmából. A gyakorlati munkavégzés és az elméleti háttér bővítése a művészeteken keresztül kiváló párosítás a gyerekek gondolkodásának, attitűdjének formálásában. 

Szólj hozzá!

Elsősegélynyújtás a felső tagozaton

2021.10.22. 09:17 ökodiadal

Iskolánk környezettudatos nevelése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a diákok egészségtudatos gondolkodására és az egészségnevelésre is. Az idei tanévben a XVII. kerületi Vöröskereszt és a Vöröskereszt Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Tagozata nyújt segítséget abban, hogy a diákok megismerkedhessenek az elsősegélynyújtás alapjaival. Az ismeretek tágítsa mellett kiemelt célnak számít, hogy a gyerekekben kialakulhasson a bátorság és a biztonságérzet ahhoz, hogy egy bajbajutott embertársaiknak segíteni tudjanak. 

Alábbi galériánk az elsősegélynyújtó tanfolyam első napjáról készült. Az őszi szünet után a többi osztály is részesül az oktatásban. 

Szólj hozzá!

Megújulnak a Diadal kőládái

2021.09.27. 12:24 ökodiadal

Idei tanévünk egyik ÖKO iskolai feladatának tartjuk, hogy az iskola bejáratánál található kőládák növényvilágát megújítjuk. A növényvilág megújulását, a ládák csinosítását az alsós évfolyamok illetve az 5-6. évfolyam vállalta magára.

 

 

Szólj hozzá!

Csomagolás mentes jövő

2021.09.27. 11:19 ökodiadal

Környezetvédelmi témanapunk alkalmából a 3.A osztály tanulói a hulladékcsökkentés jegyében csomagolásmentes boltban jártak. 

Szólj hozzá!

Vadasparkban járt a 4.C

2021.09.27. 11:15 ökodiadal

A 2021. évi ÖKO témanapunk alkalmából a 4.C osztály tanulói a Budakeszi Vadasparkban ismerkedtek az állatvilággal. 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása