HTML

ÖkoDiadal

Ez az oldal a Diadal Úti Általános Iskola környezetvédelmi blogja, mely az általános ökoiskolai feladataink mellett különféle pályázatok kapcsán végzett projektmunkákat is bemutatja. Jelenleg "Ablak az erdőre" címmel indítottunk projektmunkát az "Otthonunk az erdő" c. országos pályázat keretében. Kérjük, tartson velünk iskolai weboldalunkon is: www.diadal.hu Köszönjük, hogy velünk tartott! Ökofilmjeink gyűjtőoldala: http://www.youtube.com/playlist?list=PLFC9F9DE54F4D7768&feature=plcp

Utolsó kommentek

Túra az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepen

2018.10.03. 13:33 ökodiadal

Nyolcadik évfolyamos diákjainknak lehetőségük adódott az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep bejárásra. Tanulóink megismerkedtek a telep környezetbarát működésével. A telepre befolyó szennyvizet megtisztítják és az élővilág számára alkalmas, megfelelő, tiszta vizet engednek a Dunába. Emellett még a megújuló energiafelhasználásra is hangsúlyt helyeznek, ugyanis saját maguk állítják elő a villamosáramot a gépek működéséhez. 

Köszönjük a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. munkatársainak a vendéglátást és bemutatást. 

 

Szólj hozzá!

Köszönet a 8.A-s tanulóinknak!

2018.09.26. 18:40 ökodiadal

Az alábbiakban kissé szokatlan, eltérő módon egy történetet szeretnénk megosztani, mely főszereplői diadalos fiúk a 8.A osztályból.

Iskolánkhoz közel található egy játszótér az Aranykút utca és a Naplás út találkozásánál. A játszótér idén is helyet adott az Aranykút Fesztiválnak. A fesztivál másnapján a 8.A-s diákjaink kimentek a játszótérre, hogy kosarazzanak egyet. A játéktérre ekkor érkeztek meg a rendezvény után takarító munkások. Diákjaink felajánlották a segítségüket, szemetes zsákot ragadtak és kivették a részüket a játszótér takarításából. Azt hiszem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ökoiskolai nevelő munkánk egyik fontos, hanem a legfontosabb célja, hogy az ifjúság olyan szellemiséggel és attitűddel rendelkezzen a környezete felé, mint 8.A-s fiaink! 

 Köszönjük a segítő munkájukat!

                                    (Játszótér a munka előtt és után) 

Szólj hozzá!

Csak szelektíven!

2018.09.18. 08:11 ökodiadal

Iskolánk ÖKO DÖK csapata megújította a beltéri szelektív gyűjtőrendszerünket. A papír, műanyag és fém is külön gyűjthető  a Diadalban. Bízunk benne, hogy egyre több diák használja megfelelően az iskolai szelektív rendszert és abban is, hogy az iskolai attitűd megragad az otthoni életben is. 

 

Szólj hozzá!

Az 1.c-sek pályázata

2018.05.13. 18:10 ökodiadal

Szólj hozzá!

Témahét a Merzse - mocsárban

2018.05.03. 10:42 ökodiadal

A Fenntarthatósági témahét nemcsak iskolánk felső, hanem alsó tagozatában is színes programokat hozott. A 3.A osztály tanulói, tanítói a Merzse - mocsárban jártak, ahol a gyerekek a terület élővilágával ismerkedhettek meg. 

Szólj hozzá!

Madárodú a kertemben 2018-04

2018.04.30. 10:19 ökodiadal

Szólj hozzá!

Fenntarthatósági Témahét 2018

2018.04.29. 16:44 ökodiadal

Iskolánk az idei évben első alkalommal vett részt a Fenntarthatósági Témahét programjain. Alsós és felsős diákjaink is kiemelten foglalkoztak a fenntartható fejlődés és környezetvédelem kérdésével. Felsőseink számára az egész hét erre a témára épült. Osztályfőnöki órákon megismerkedtek a fenntartható fejlődés fogalmával filmek, szövegértési feladatok és játékok segítségével. 

Hetedikes és nyolcadikos diákjainknak a szakórákba építettük be a foglalkozásokat, ahol a legkülönfélébb produktumok születtek a mezőgazdasági termelés és az élelmiszerhulladék csökkentése témakörében. Ötödikes és hatodikos diákjaink számára témanapot szerveztünk, ahol forgószínpad szerűen a fákkal foglalkozhattak a gyerekek. Az iskola udvarán a fák életkorát mérték, az informatikai teremben az internetes keresését gyakorolhatták a világ híres fái témakörében, a könyvtárban pedig Magyarország híres fáit kereshették meg a térképen. 

Fogadják szeretettel folyamatosan frissülő galériánkat a témahétről:

 

Szólj hozzá!

Papírléghajó születik a 2.b fenntarthatósági témahetén 2018.04.

2018.04.29. 10:04 ökodiadal

Szólj hozzá!

Fenntarthatósági témahét egy mozzanata 2018.04.

2018.04.29. 10:04 ökodiadal

 

Szólj hozzá!

Címkék: Diadal Úti Általános Iskola