HTML

ÖkoDiadal

Ez az oldal a Diadal Úti Általános Iskola környezetvédelmi blogja, mely az általános ökoiskolai feladataink mellett különféle pályázatok kapcsán végzett projektmunkákat is bemutatja. Kérjük, tartson velünk iskolai weboldalunkon is: www.diadal.hu Köszönjük, hogy velünk tartott! Ökofilmjeink gyűjtőoldala: http://www.youtube.com/playlist?list=PLFC9F9DE54F4D7768&feature=plcp

Utolsó kommentek

Diákfogalmazás: A Naplás-tó környezete

2017.03.31. 11:14 ökodiadal

A víz világnapi témanap legjobb fogalmazásait a korábban ígérteknek megfelelően a blogunk felületén is megosztjuk. Következzen az első fogalmazás:

Naplás-tó leírása

A Naplás-tó a Cinkotai - erdő mellett helyezkedik el. A Cinkotai útról lehet megközelíteni a 46-os busszal. Számos védett faj él itt, köztük az egyetlen Magyarországon őshonos teknős, a mocsári teknős. A tavat 1971-ben hozták létre és 1997-ben lett természetvédelmi terület. A Naplás-tónál található egy túlfolyó, ami megakadályozza, hogy a tó kilépjen a medréből. A lefolyt víz a Szilas patakba kerül. Az erdő sok fajta fát tartalmaz, pl. zöld juhar, vörös tölgy és fehér akác. Ezenkívül állatvilága is színes, pl. róka, nyest, csúszka. Évekkel ezelőtt az erdőben lévő kidőlt, kiszáradt, korhadt fák nem voltak kívánatosak az erdőgazdálkodásban. Ma már köztudott, hogy rájuk is szükség van, hiszen élőlények sokaságának jelentenek otthont. Széles körben elterjedt nézet ellenére a korhadó faanyag nem fenyegeti a fajokban gazdag erdő egészségi állapotát. Hideg teleken kedvelt volt a korcsolyázás a tavon. Ez nagyon zavarta az élővilágot és veszélyes is volt, ezért 2016-ban betiltották, viszont a horgászat továbbra is engedélyezett. Akár a parton ülve, akár csónakban jó elfoglaltságot adhat az embereknek. Az erdőben tilos a tűzrakás, időnként még a kijelölt helyeken is. A Naplás-tó természetvédelmi területén az erdészet munkatársai a Fővárosi Önkormányzat megbízásából látják el a természetvédelmi feladatokat.

Készítette: Horváth Kinga, Szerencsi Lili, Juhász Írisz, Bodnár Anita, Balla Petra, Balsai Nóra    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okodiadal.blog.hu/api/trackback/id/tr8512390391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása